kop kaffe her er de magiske metoder sådan du laver den bedste kop kaffe på.

Sådan laver du den Du har vis brygget kaffe forkert i dit liv, magiske metoder Sådan laver du den. 

Ville selv hels have den spanske kaffe. Du har vis brygget din kaffe forkert hele dit liv her er de magiske metoder

• Kaffeguide: Sådan laver du den bedste kop kaffe




Kender du din mocca fra din macchiato? Chancen for at du har prøvet at brygge din egen kaffe er ret stor, især når man tænker på, at kaffe er en af verdens mest populære drikke.
• Brug kaffebønner med god kvalitet
Du får hvad du betaler for. Kvalitetsbønner, der er produceret af mindre og uafhængige producenter, giver typisk det bedste resultat.
• Vælg den rette bønnesort
I kaffeindustien skelnes der mellem to hovedsorter: Arabica og Robusta. Arabica og Robusta ser meget ens ud, men der er flere forskelle, der adskiller de to populære sorter. Robustabønner anvendes ofte til instant kaffe og espresso, og de indeholder dobbelt så meget koffein som Arabica. Robustabønner anses generelt som værende af dårligere kvalitet end Arabica. Brug altid Arabicabønner, der er sødere og mildere i smagen.
• Brug let-eller mellemristede bønner
Der var en tid, hvor brugen af mørkristede kaffebønner var dominerende. Den tid er forbi. I disse dage fokuseres der på at bevare bønnernes unikke smag, hvilket gøres bedst ved at let-eller mellemriste bønnerne.
• Køb specialkaffe
Du behøver ingen ekspert til at hjælpe dig med at udvælge de rette kaffebønner. Søg efter kaffe med en høj kvalitetsscore. Kaffe, der har en score på mindst 80 ud af 100, er klassificeret som specialkaffe. Så ved du, at du køber kvalitet!
• Brug frisk vand
Der diskuteres stadig om hvilken betydning brugen af hårdt eller blødt vand har for kaffekvaliteten. Der findes en kaffebutik i Milan, der importerer hårdt vand fra Napoli, fordi de mener, at brugen af det hårde vand, giver deres espresso den bedste kvalitet. De fleste er dog enige om, at kaffe brygget på frisk vand altid giver den bedste kvalitet.
• Undgå at bruge kogende vand
De fleste kaffebønner reagerer bedst på varmt vand, der ikke koger (selvom nogle hævder at kogt og let afkølet vand hjælper med at håndtere hårdt vand og andre urenheder). Brugen af kogende vand vil resultere i en dårlig kop kaffe – kvalitetsmæssigt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



• Læg dine kaffebønner på vægten
Brug en køkkenvægt til at veje dine bønner. Når du har mestret din perfekte styrke, ved du præcis hvor mange gram bønner du skal bruge til at brygge den perfekte kop kaffe for dig.
• Kværn din kaffe
Bønner mister både deres aroma og smag hurtigt efter at være blevet malet. Undgå derfor at købe malet kaffe. Mal dine egne bønner i en kaffekværn derhjemme, lige før du laver din kaffe.
• Glem sukkeret
Nyd din kaffe som den er – uden tilsatte sødestoffer. Hvis du brygger kaffen omhyggeligt, behøver du sjældent at tilføje sukker, da de naturlige sukkerarter i bønnen bevares.
• Stempelkanden
Med en stempelkande kan du lave en rigtig god og frisk kop kaffe med en dyb aroma.
• Espressokanden
Espressokanden er det simpleste udstyr, der kan hjælpe dig med at lave en espresso-lignende kop kaffe derhjemme. Espressokanden er utrolig popluær og findes i de fleste hjem i Europa.
• AeroPress kaffebryggeren
AeroPress er en yderst alsidig kaffemaskine, der er ideel på arbejdspladsen eller når du rejser. AeroPress er populær blandt kaffeentusiaster i hele verden. AeroPress’en er let at anvende, let at rengøre og så brygger den helt fantastisk kaffe.
• Pour Over kaffemaskine
Pour Over-metoden er en af de mest simple måder at brygge sort kaffe. Sæt filteret i, overhæld med varmt vand, vent et par minutter og kaffen er klar.
• Koldbrygget kaffe
Koldtbrygget kaffe er brygget med koldt vand. Stil kaffen i køleskabet natten over. Server din koldbryggede kaffe i et højt glas fyldt med isterninger og med et sugerør. Top eventuelt med en lille sjat fløde eller mælk. Hvis du ønsker en vietnamesisk twist, tilsættes kondenseret mælk og masser af sukker.
• Kunsten at brygge espresso
Med en espressomaskine, 18-21 gram malet kaffe samt vand med en temperatur mellem 90,5-96˚C kan du producere en ‘dobbelt shot ‘-espresso, der passer til de fleste kaffeelskeres smag.
• Sådan steamer du mælk
For at få det bedste resultat har du brug for en mælkeskummer med et tryk på omkring 9 bar. Brug sødmælk for at opnå det bedste resultat. Begynd med at komme mælk i kanden op til ca. 1/3. Nedsænk spidsen af damprøret så det er lige under mælkens overflade. Luk op for dampen. Stop når kanden bliver for varm at holde. Mælken må ikke overskride en temperatur på 70˚C.
• Cappuccino
En espresso toppet med skummet mælk nydes, ifølge den italienske tradition, bedst før kl. 11 om morgenen.
• Flat White
En ‘Flat White’ er et dobbelt espressoshot, der toppes med mælkeskum. Kaffekoppen rummer kun mellem 150 og 175 milliliter, hvilket gør at mælkemængden bliver meget mindre end i for eksempel en caffé latte eller cappuccino.
• Long Black
En ‘Long Black’ er en kaffestil fra Australien og New Zealand. En ‘Long Black’ er lavet ved at hælde et dobbelt shot af espresso over varmt vand. Denne metode er det modsatte af en ‘Americano’, hvor der tilsættes vand til koppen, der indeholder espresso.
• Friskkværnet kaffe direkte fra maskinen
Hvis du ønsker smagen af frisk kaffe, skal du investere i en kaffemaskine med kværn. Med sådan en maskine er du garanteret at hver eneste kop kaffe smager frisk og fuldstændig nykværnet. Du kan også vælge at investere i en maskine med indbygget timerfunktion, som kan programmeres til at brygge kaffe når du står op hver morgen eller når du kommer hjem fra arbejde. Din helt egen barista!


• Kaffesifonen
En kaffesifon ligner mere et videnskabseksperiment end en kaffemaskine. Kaffesifonen blev opfundet i Berlin i 1830-tallet og var meget populær i vesten frem til midten af 1900-tallet.
• Her skal du købe dine bønner
I almindelige supermarkeder kan du finde mange forskellige kaffebønner, der er værd at tjekke ud. Men det er online-leverandører og uafhængige kaffebarer, der fører feltet.
• Rist dine egne kaffebønner
Du kan riste kaffebønner i din oven eller på en stegepande. Du kan også vælge at købe udstyr, der er beregnet til kafferistning. Lige meget hvilken metode du vælger, er du på rette vej til at drikke meget bedre kaffe.

Total Page Visits: 251 - Today Page Visits: 1
Kærlig Hilsen. Den ung mand bag. Denne super gode blog af Evald Klaus Emilius. Er sten sikker. På alt som der jo, han har skrivet om på denne blog. Er sandt. Ellers ville dette jo, kun være spild, af tid i mange dage, måneder og år. Siger mit liv skal leves i dag og i morgen og i fremtiden og kan kun tale altid sandt. I hvad der er skrevet. Siger, at hved meget om muskelsvind og siger at fag folk ikke ved så maget som klaus gøre. Hvorfor ville folk lige frem lyve hvorfor kun være imod man ville have et godt og langt liv. Siger jeg lever sku ikke som en handicappet. Nej Tak. står der handicapet på ryg af mig Nej. Hvorfor har så selv en virksomhed som er mit job i dag med Computersalg og reparation. Klaus Emilius selv ville kun leve så nomalt liv som nu er muligt. Det er så sandt. Om ham jo. Er kun en rar en som har muskelsvind og ved siger selv er landes sejeste muskelsvindler.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*