Muskelsvind.com blog om muskeldystrofi på tværs.

Siger. Når du har muskelsvind, er livet som et puslespil og brikker der skal lægges, før dagen kan fungere.

De magiske metoder, lave den bedste kop kaffe. – bloggen. MUSKELSVIND.COM at leve på tværs. med muskeldystrofi
28. marts 2024

Her er de magiske metoder Sådan laver du den. 

Ville selv helst have den spanske kaffe.

Siger du har vis brygget din kaffe forkert hele dit liv her er de magiske metoder.

  • Kaffeguide: Sådan laver du den bedste kop kaffe, Kender du din mocca fra din macchiato? Chancen for at du har prøvet at brygge din egen kaffe er ret stor, især når man tænker på, at kaffe er en af verdens mest populære drikke.
  • Brug kaffebønner med god kvalitet
    Du får hvad du betaler for. Kvalitetsbønner, der er produceret af mindre og uafhængige producenter, giver typisk det bedste resultat

  • Vælg den rette bønnesort.

 I kaffeindustien skelnes der mellem to hovedsorter: Arabica og Robusta. Arabica og Robusta ser meget ens ud, men der er flere forskelle, der adskiller de to populære sorter. Robustabønner anvendes ofte til instant kaffe og espresso, og de indeholder dobbelt så meget koffein som Arabica. Robustabønner anses generelt som værende af dårligere kvalitet end Arabica. Brug altid Arabicabønner, der er sødere og mildere i smagen.

  • Brug let-eller mellemristede bønner

Der var en tid, hvor brugen af mørkristede kaffebønner var dominerende. Den tid er forbi. I disse dage fokuseres der på at bevare bønnernes unikke smag, hvilket gøres bedst ved at let-eller mellemriste bønnerne.

  • Køb specialkaffe
    Du behøver ingen ekspert til at hjælpe dig med at udvælge de rette kaffebønner. Søg efter kaffe med en høj kvalitetsscore. Kaffe, der har en score på mindst 80 ud af 100, er klassificeret som specialkaffe. Så ved du, at du køber kvalitet!
  • Brug frisk vand

Der diskuteres stadig om hvilken betydning brugen af hårdt eller blødt vand har for kaffekvaliteten. Der findes en kaffebutik i Milan, der importerer hårdt vand fra Napoli, fordi de mener, at brugen af det hårde vand, giver deres espresso den bedste kvalitet. De fleste er dog enige om, at kaffe brygget på frisk vand altid giver den bedste kvalitet.

  • Undgå at bruge kogende vand

De fleste kaffebønner reagerer bedst på varmt vand, der ikke koger (selvom nogle hævder at kogt og let afkølet vand hjælper med at håndtere hårdt vand og andre urenheder). Brugen af kogende vand vil resultere i en dårlig kop kaffe – kvalitetsmæssigt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Læg dine kaffebønner på vægten

Brug en køkkenvægt til at veje dine bønner. Når du har mestret din perfekte styrke, ved du præcis hvor mange gram bønner du skal bruge til at brygge den perfekte kop kaffe for dig.

  • Kværn din kaffe
    Bønner mister både deres aroma og smag hurtigt efter at være blevet malet. Undgå derfor at købe malet kaffe. Mal dine egne bønner i en kaffekværn derhjemme, lige før du laver din kaffe.
  • Glem sukkeret.
    Nyd din kaffe som den er – uden tilsatte sødestoffer. Hvis du brygger kaffen omhyggeligt, behøver du sjældent at tilføje sukker, da de naturlige sukkerarter i bønnen bevares.
  • Stempelkanden.
    Med en stempelkande kan du lave en rigtig god og frisk kop kaffe med en dyb aroma.
  • Espressokanden.
    Espressokanden er det simpleste udstyr, der kan hjælpe dig med at lave en espresso-lignende kop kaffe derhjemme. Espressokanden er utrolig popluær og findes i de fleste hjem i Europa.
  • AeroPress kaffebryggeren.
    AeroPress er en yderst alsidig kaffemaskine, der er ideel på arbejdspladsen eller når du rejser. AeroPress er populær blandt kaffeentusiaster i hele verden. AeroPress’en er let at anvende, let at rengøre og så brygger den helt fantastisk kaffe.
  • Pour Over kaffemaskine.
    Pour Over-metoden er en af de mest simple måder at brygge sort kaffe. Sæt filteret i, overhæld med varmt vand, vent et par minutter og kaffen er klar.
  • Koldbrygget kaffe.
    Koldtbrygget kaffe er brygget med koldt vand. Stil kaffen i køleskabet natten over. Server din koldbryggede kaffe i et højt glas fyldt med isterninger og med et sugerør. Top eventuelt med en lille sjat fløde eller mælk. Hvis du ønsker en vietnamesisk twist, tilsættes kondenseret mælk og masser af sukker

  • Kunsten at brygge espresso.
    Med en espressomaskine, 18-21 gram malet kaffe samt vand med en temperatur mellem 90,5-96˚C kan du producere en ‘dobbelt shot ‘-espresso, der passer til de fleste kaffeelskeres smag.
  • Sådan steamer du mælk.
    For at få det bedste resultat har du brug for en mælkeskummer med et tryk på omkring 9 bar. Brug sødmælk for at opnå det bedste resultat. Begynd med at komme mælk i kanden op til ca. 1/3. Nedsænk spidsen af damprøret så det er lige under mælkens overflade. Luk op for dampen. Stop når kanden bliver for varm at holde. Mælken må ikke overskride en temperatur på 70˚C.
  • Cappuccino
    En espresso toppet med skummet mælk nydes, ifølge den italienske tradition, bedst før kl. 11 om morgenen.
  • Flat White
    En ‘Flat White’ er et dobbelt espressoshot, der toppes med mælkeskum. Kaffekoppen rummer kun mellem 150 og 175 milliliter, hvilket gør at mælkemængden bliver meget mindre end i for eksempel en caffé latte eller cappuccino.
  • Long Black.
    En ‘Long Black’ er en kaffestil fra Australien og New Zealand. En ‘Long Black’ er lavet ved at hælde et dobbelt shot af espresso over varmt vand. Denne metode er det modsatte af en ‘Americano’, hvor der tilsættes vand til koppen, der indeholder espresso.
  • Friskkværnet kaffe direkte fra maskinen.
    Hvis du ønsker smagen af frisk kaffe, skal du investere i en kaffemaskine med kværn. Med sådan en maskine er du garanteret at hver eneste kop kaffe smager frisk og fuldstændig nykværnet. Du kan også vælge at investere i en maskine med indbygget timerfunktion, som kan programmeres til at brygge kaffe når du står op hver morgen eller når du kommer hjem fra arbejde. Din helt egen barista!• Kaffesifonen.
    En kaffesifon ligner mere et videnskabseksperiment end en kaffemaskine. Kaffesifonen blev opfundet i Berlin i 1830-tallet og var meget populær i vesten frem til midten af 1900-tallet.
  • Her skal du købe dine bønner.
    I almindelige supermarkeder kan du finde mange forskellige kaffebønner, der er værd at tjekke ud. Men det er online-leverandører og uafhængige kaffebarer, der fører feltet.

  • Rist dine egne kaffebønner.

Du kan riste kaffebønner i din oven eller på en stegepande. Du kan også vælge at købe udstyr, der er beregnet til kafferistning. Lige meget hvilken metode du vælger, er du på rette vej til at drikke meget bedre kaffe.

 

God Kaffe.

 

About Author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *